Ziektekostenverzekering :

In Nederland is iedereen verzekerd voor kraamzorg. Kraamzorg valt namelijk onder je basisverzekering. Het enige verschil dat er onder aanvullende polissen zit is of je de eigen bijdrage (€4,60/uur) zelf moet betalen of ook vergoedt krijgt.
Je hebt recht op 49 uur kraamzorg verdeeld over 8 dagen (dag 1 is de dag van de bevalling). Als er een medische indicatie is voor meer uur dan zal de verloskundige je van een nieuwe zorgindicatie voorzien. Bijvoorbeeld na een keizersnede of bij voedingsproblemen. Hiervoor zijn wettelijk vastgelegde protocollen waar ik me in samenwerking met de verloskundige aan zal houden. Deze zorg kan maximaal uitgebreid worden tot 80 uur verdeeld over 10 dagen. Omdat ik zelfstandig werk neem ik alleen volledige zorgen aan (49 uur). Natuurlijk kan het zo zijn dat je door medische noodzaak in het ziekenhuis moet verblijven en er zo minder uur voor kraamzorg over blijft.

Restitutie- of naturapolis
Ik heb als zzp-er niet de mogelijkheid om direct contracten af te sluiten met zorgverzekeraars, dit gaat via een administratiekantoor, in mijn geval via Kraammarkt.   

Zodra je je gaat inschrijven krijgt de verzekering een melding en over het algemeen gaat dat zonder problemen, 

Het kan zijn dat er bij de verzekering een eigen bijdrage gevraagd wordt, deze factuur komt dan na de kraamzorg via het administratieprogramma naar jullie toe en afhankelijk van de eventueel afgesloten aanvullende verzekering kan je die declareren of moet je die zelf betalen.

  Inschrijven.